Het project De locatie De woningen Het nieuws Gebroeders Blokland Bloklandthuis Downloads Contact

Als ontwikkelaar biedt Gebroeders Blokland ruimte aan de ideeën van architecten en adviseurs, maar het gaat uiteindelijk om wat de klant wil. Wim: “Wij hoeven niet voor klanten te denken, mensen weten heel goed zelf wat ze belangrijk vinden, zoals bijvoorbeeld functionele kwaliteit. De een wil ‘gewoon’ gebruiksgemak – de ander wil juist luxe. Het is onze rol daarop in te spelen met een slimme constructie, installaties, een doordachte detaillering en een passend ontwerp. Door in het verleden bij alle projecten goed te luisteren naar klanten, hebben wij dit proces vergaand kunnen stroom­lijnen. En dat spaart op onnodige kosten. Dat geld steken wij liever in een rijkere afwerking; mooie gootdetails, fraaie kozijnpartijen, goede bak­stenen en een optimale indeling. Zo kunnen wij elke woning bijzonder maken.”

Iedereen wil kunnen kiezen. Toch gaat het niet om zoveel mogelijk keuze, maar om de juiste opties. Wim: “Voordat wij een nieuwe wijk ontwikkelen, starten we met een brede analyse van het gebied, mensen die we hier zien wonen en algemeen trends en ontwikkelingen die van invloed zijn. Welk type woningen wil men? Welke steenkleur, uitstraling, detaillering?”

Inventariseren van de klantwensen, daar draait het om – ook op gebied van duurzaamheid. “Het is niet meer de vraag of we duurzaam moeten ontwikkelen, maar hoe we hier binnen de kaders van ieder project optimaal invulling aan kunnen geven.” Gebroeders Blokland neemt kopers ook hier graag in mee, in het uitgebreide adviestraject rond bouw- en afbouw­opties. Wim: “Vooraf weten waar je aan toe bent is een essentiële behoefte, waar wij aan tegemoet komen met ons Inspiratiecentrum. Maar ook met een eigen financieel adviseur die helpt een verantwoorde investering te doen.”

Gebroeders Blokland denkt vanuit klanten en projecten en niet vanuit disciplines. “Dat is onze kracht. We integreren verkopen, ontwikkelen of bouwen in één proces. Dit voorkomt niet alleen misverstanden, maar maakt het ook mogelijk om alles om de klant te laten draaien. En een optimaal proces draagt bij aan een betere kwaliteit tegen zo laag mogelijk kosten. In het voordeel van de koper.”

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  concept en realisatie: buro111